Manfreds Brasserie (lunch)

Sugna på en ordentlig Wienerschnitzel så tog vi oss till Manfreds Brasserie igen på Nordenskiöldsgatan. För tidigare recension så längst ner.

Vi kommer in 5 minuter innan lunchen stänger kl 14.30 men den lilla salladsbuffén och baguetten står ändå framme. Salladsbuffén är okej, men vi skulle önska lite fler saker att välja på. Lunchen ligger i övre prisklassen på Manfreds och kostar mellan 85-95 kronor. Detta ser man inte minst på den klassiska åldersindikatorn. Ju dyrare lunchställe, desto högre medelålder. Här ligger väl snittåldern någonstans mellan gift tre gånger och pensionerad sedan 10 år.

Sallad på Manfreds

Wienerschnitzeln som alltid finns på menyn kostar hela 130 kronor. För en 5-krona extra så får man kaffe och kaka. Om det ingår annan dryck än den flaska vatten som står framme på bordet vet vi ej och bryr oss ej. Som vi sagt tidigare, drick vatten till lunch sa vi te daj!

För dessa 130 kronor så fick vi en stor portion. Det var en rejäl schnitzel som låg på tallriken och det kändes som bra råvaror. Till en krispig schnitzel så föredrar vi  krispig pommes frites, men i detta fallet fick vi smörslungad persiljepotatis. Det är gott i sig, men funkar inte lika bra till krispig schnitzel med citron tycker vi. Att maten kommer in på varm tallrik gillar vi skarpt. Då slipper man att kasta i sig maten med vetskapen att den snart kommer att bli kall.

Man kan enligt menyn få rätterna som GI också.

Wienerschnitzel på lunch på Manfreds Brasserie

Smaklighet: ψ ψ ψ
God vällagad schnitzel men vi föredrar valfri typ av potatis till.
Hälsosamhet: ♥ ♥ ♥
Svårt att ge hälsobetyg till wienerschnitzel, men salladsbuffé och GI är bra.
Prisvärdhet:
Bra råvaror men i dyraste laget även för en stor portion.

Tack för visat intresse!


Relaterade länkar:
Tidigare recension från Manfreds (april 08)

Lämna en kommentar