Brasserie Lipp (lunch)

Brasserie Lipp, denna kronjuvel bland Göteborgs välbeställda. En oas för de som är över 35 år och tjänar mer än 350.000 kronor om året samt gillar att beställa en stor stark eller ett glas vin efter att de slutat dagen på jobbet.

På helgerna så raggas det i baren medan det sitter större sällskap, familjer, och dejtande par vid borden med pappersdukar med tillhörande kritor. Ja, tanken är att man ska kunna uttrycka sin konstnärliga ådra i väntan på maten.

Vi kommer in i, den nästan tomma, lokalen och hälsar på några klassiska göteborgsprofiler som sitter i affärsmöte. Då det inte kommer nån hovmästare som vill visa oss till ett bord efter att vi hejat på våra vänner så visar vi oss själva till bordet, och går därefter och hämtar sallad på ett fräscht men ointressant salladsbord. Brödet är ett möjligen ett snäpp roligare än Pågens vita formfranska.

När vi ätit upp halva salladen så dyker en servitris upp och frågar vad vi ska ha. Majskyckling med champinjoner, charlottenlök, och tryffeldoftande potatispuré (79 kr) låter frestande. Vi ber om extra stora portioner.

Brasserie Lipp

När kycklingen dyker upp så visar det sig att den är baconlindad, bra! Men torr, dåligt! Att kycklingen är torr gör oss inte så mycket utan det smakar ändå gott, men inte till perfektion. Portionerna är rikliga och skulle inte ens lämna en hamnarbetare hungrig.

På Lipp har de även en stående ”meny express” (89 kr), vilket är en Entrecôte med pommes frites och bearnaisesås. Garanterat fri från grönsaker! Rekommenderas varmt för de som är förtjusta i transfetter och bukfett.

Tack för visat intresse!

Smaklighet: ψ ψ ψ 
Harmoniska smaker, men kycklingen något torr
Hälsosamhet: ♥ ♥ ♥
Okej salladsbuffé men ingen smalmat
Prisvärdhet: € € €
79 kr är ger stora portioner och salladsbuffé men är ej så billigt

Annonser

3 responses to “Brasserie Lipp (lunch)

  1. Kan man få se några av verken som kladdades ned på dukarna, tack.

  2. Möjligen så att de har några av verken inramade på restaurangen.

  3. Det där med dålig service känns igen. Jag har vid ett par tillfällen vänt i dörren pga den dåliga uppmärksamheten. maten är i många fall dåligt också. Nä lipp är bra som ölhak för 35+are. Luncherna kan jag inte rekommendera någon att gå till Lipp för. Gå istället till Aveny No1. Där får man riktigt service och fantastisk mat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s