Ruby Bar (after work)

Ruby Bar är en vacker lite orörd oas inne på hotell Rubinen. Trots att stället är rätt fullt på 40-plusare här en fredag efter kl 18 så har inte de flesta upptäckt detta trevliga after work-ställe mitt på avenyn.

DJ Tommy kör gamla låtar som mestadels härrör från 80-talet, bl a Bee Gees, Fleetwood Mac, Pink Floyd och andra sköna stämmor.

En stor stark kostar bara 30 kronor, medan en flaska Peroni kostar hela 59 kronor, vilket måste ses som ett rån. Dessutom så bör kyltemperaturen ses över då den inte var kall nog. [Hör du det Kristian?]

Vi har för oss att after worken slutar kl 21 här, och det är bra! Det finns ställen i Göteborg som t o m avslutar sin AW kl 19 något som verkar besynnerligt. Vad är poängen? Excet har sin AW ända fram till kl 22.

Bjudbuffén är helt okej med nachos, salsa, vitlöksbröd, olivblandning och kycklingvingar. Kycklingvingarna såg lite väl bleka ut så vi passade dem. Men oliver och vitlöksbröd passar finfint till en öl och garanterar en fin bouquet när man rapar sedan. Buffén står framme ända till kl 21. Bra!

Ruby Bar

Våran servitris var väldigt trevlig och hjälpsam, trots att hon enligt brickan var ”ny på jobbet”. Så det gjorde inte så mycket att hon glömde av en beställning som vi fick påminna henne om. Trevlig personal är allt i den här branschen! Ett bra tips till alla servitriser och servitörer är att alltid gå omkring med en ”ny på jobbet”-bricka så kommer ni undan med så mycket mer!

Musiken var lite för hög i början av kvällen och var jobbigt hög för de som stod närmast högtalarna. Blir inte mycket talat då. Men antingen så sänkte de volymen lite under kvällen eller så gjorde alkoholen sin inverkan. Kan varit en kombination tror vi.

Demografiskt så var det ett bra ratio mellan damer och herrar. Och de flesta hör till medelklassen eller övre medelklassen. Det fanns en och annan campingoverall som hittat dit bland kostymerna. Antagligen nån som vunnit en hotellnatt och 100 kilo kaffe i helgens Bingolotto och kom ner för att få några gratis kycklingvingar.

Då få unga förmågorna som faktiskt dök upp då och då höll dock en mycket hög klass. Man såg tydligt på deras klädstil och vackra kroppshållning att det var överklass. Det är ju ofta så att när ungt folk dyker upp på ställen för äldre så kommer de ofta från Billdal, Örgryte och Särö. Kanske för att gå ut och ta ett glas Chablis med mamma after jobbet.

Avslutningsvis vill vi framhäva den intressanta tv-skärmen på väggen med den gamla damen med stirrande blick som övervakar lokalen. Behövs säkert inte nån ordningsvakt med den gumman där!

Tack för visat intresse!

Relaterade länkar:
Afterwork – Nivå eller Excet
Ruby Bar

Annonser

One response to “Ruby Bar (after work)

  1. Christer Johansson

    Mycket bra skrivet! (I alla andra inlägg också)
    Fett kul med de små kommentarerna….”billig som en polsk förortshora” … säger bara LOL!

    Fortsätt med detta….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s