Manfreds Brasserie (lunch)

Österrikaren Manfred Indinger är en gammal profil i Göteborgs restaurangbransch och har jobbat på många krogar genom åren. Sedan flera år tillbaka så driver han tillsammans med en kompanjon Manfreds Brasserie på Nordenskiöldsgatan. Nordenskiöld var ju i sin tur en riktig pionjär och en dåtidens stekare vad gällde långsemestrar. Då, på 1800-talet, var det mer stekigt att åka båt till Stilla Havet via nordpolen än att dricka rosé med Martin Dahlin i St. Tropez.

Lunchmenyn har varje dag ett par olika rätter att välja bland, och alltid den stående klassikern — Wienerschnitzel. Mannfred är ju trots allt österrikare. Flitiga besökare av denna blogg vet vad vi tycker om sådan mat! Men det finns även en GI-rätt varje dag

Men nu var det tisdag och då finns det stekt fläsk och raggmunk (95 kr) på menyn, något vi är lite svaga för här på redaktionen. Men då vi motionerat flitigt det senaste (det är ju göteborgsvarvet snart) så bestämmer vi oss att ta tjuren vid hornen och beställa in en stor portion.

Det finns en liten salladsbuffé, baguett och knäckebröd serverat för de som så önskar.

Maten kommer in på en stor och varm tallrik. Och precis som begärt så är det en riklig portion. Särskilt med fläsket vilket vi tycker är generöst. Att inte fler restauranger serverar på varma tallrikar tycker vi är märkligt. Det gör att man kan äta mycket långsammare och ändå få varm mat genom hela måltiden.

Lokalen är mysig och det finns även en uteservering.

Smaklighet: ψ ψ ψ ψ
God vällagad mat och en riklig portion
Hälsosamhet: ♥ ♥ ♥ ♥
Svårt att ge hälsobetyg till fläsk, men salladsbuffé, knäckebröd, och GI är bra.
Prisvärdhet:
För dyrt för fläsk! Svindyrt

Tack för visat intresse!

Annonser

2 svar till “Manfreds Brasserie (lunch)

  1. Marianne Ahlanzberg

    Nu ska jag till min hemstad Göteborg. Tänker besöka er vältalade restaurang. Längtar efter en riktigt bra lagad Wienerschnitzel men det finns något annat smaskigt också jag är ute efter, nämligen Köningsberger klopse. En klassiker från det forna Preussen men det kanske inte ni lagar? Det är som frikadeller med sardeller och smaksatt med citron och kapris. Har lagat det själv och det smakade underbart men var inte säker på om jag gjorde helt rätt. Jag är hemkunskapslärare i Västerås. Tack för att det finns sådana som ni. Jag önskar fler liknande restauranger i vårt avlånga land. Ska bli en fröjd att hälsa på. Önskar er lycka till!

  2. Ann.Marie Sjödin

    Trevligt att läsa om Dej Manfred på nätet .
    Jag åt en underbar lunch på Brandstationen järntorget för länge sen .Jag vet Du lagar god mat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s