Grill Del Mundo | Middag | Ajdå…

Vi har varit på Grill Del Mundo tidigare och varit halvt nöjda. Glad inredning och kreativa menyer. Men servisen var den svaga länken. Men det har varit stängt för renovering och i helgen var det nypremiär.

Då vi gillar lite annorlunda upplevelser så valde vi att ge det en chans igen.

När vi går in så ser vi att många av de roliga inredningsdetaljerna är kvar i form av kraftfulla färger och en taklampa besmyckad med stövlar. Det ger en känsla av ockult-inredning, vilket förstärks av flugorna som cirkulerar runt takkronan.

Vi får snart in menyn och ser att det inte längre finns cross-kitchen aspirationer, men det finns lite blandade svensk-internationella klassiker som hamburgare, räkmacka, och plankstek. Plankstek är som tur är en kär favorit hos redaktionen.

Men döm av vår förvåning när de säger att det inte finns att beställa planka. Vad är detta tänker vi. Visst kan man acceptera lite barnsjukdomar på en premiärhelg, men den informationen kanske man borde fått när menyn lämnades fram.

Får gå på andrahandsvalet och ta en köttbit utan planka då. Köttstorlekarna är markerade ”200 gram”, vilket känns lite lite idag, så vi frågar om man kan få en större köttbit. ”Nej det går inte, de är utskurna redan”, säger servitrisen. Ok, fine, så är det ju i de flesta kök. Men lite märkligt att man tror att en 80-årig pensionär ska äta lika mycket som en 18-årig ung man. Men vi accepterar det och ber dem dubbla mängden kött och lägga på en side-order Café de Paris-smör. ”Ja, då får ni köpa två rätter” säger servitrisen. Huh? Är tillagning och råvaran av köttet allt man betalar för på Grill Del Mundo? Jag trodde det i priset ingick fasta avgifter som servering, kuvertavgift och liknande som inte behöver betalas för igen för att man vill ha en större portion. Det var ingen civilekonom som satt den menyn i alla fall, de kan ni vara så säkra på.

Servitrisen meddelar också att det inte finns något Café de Paris-smör.

När vi beställt får vi in en brödkorg med fem tunna små brödskivor. Vi är sex personer.

Vi får vänta ganska länge i den något för kyliga lokalen innan vi får in drycken trots att vi nästan är ensamma i restaurangen. Ölflaskan hälls upp i sin helhet av servitrisen vilket är lite okonventionellt för någon som vill smutta på sin öl en lite längre tid.

IMG_4200 (1)

Hamburgare

IMG_4202 (1)

Plankstek

IMG_4198 (1)

Räksmörgås

Efter maten ville någon beställa varmt vatten. Servitrisen går iväg för att dubbelkolla med köket om det går att lösa denna avancerade beställning. ”Nej, tyvärr det går inte”, förklarar hon sen. ”Men kan vi beställa te, utan te i”, frågar vi. ”Nej, tyvärr, det finns inte på menyn”.

Efter att vi själva gått fram till baren och snackat med barpersonal så löser vi detta till slut.

När vi tar in notan till slut så bör väl ändå misstagens tid vara över. Men nej, då ser vi att det smugit sig in ett glas rosé, trots att ingen i sällskapet drack rosé. Och se på tusen, där står te inbongat med. Te som inte fanns på menyn. Vi fick i alla fall bara betala för ett glas hett vatten av två. Gentilt.

Vi på redaktionen brukar inte sätta så stor vikt på service och andra miljöfaktorer utan sätter maten i främsta rum, och maten var riktigt välsmaklig. Plankans ryggbiff var ytterst mör, räksmörgåsen var, likt hamburgaren, både snyggt presenterad och smakade mycket bra. Men det finns en gräns när service-upplevelsen har varit så dålig att det sätter prägel på hela den fortsatta restaurangupplevelsen.

Servisen var troligen på sitt andra sommarjobb någonsin, efter att möjligen ha jobbat i en glass kiosk förra sommaren, så det är väl inte hon som är det stora problemet. Problemet är management som på en premiärhelg låter allt ovanstående ske.

Men vi ska inte klaga hela vägen ut, vi blev ordentligt kompenserade med ett gratis glas varmt vatten.

BETYG: ♥ ½

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s