Liberty Grill & Bar

Ägaren till restaurang Mediterraneo har nu öppnat Liberty Grill & BarOlivedalsgatan i Linnéstan. Bredvid populära greken Lilla Tavernan, och mittemot Canton House (se äldre recension), Göteborgs, enligt oss, enda riktiga kinakrog värd namnet.

Liberty Grill & Bar har både pasta, kött, fisk och sallader, och en liten bar för barhäng om man vill ta en sängfösare eller nåt stärkande innan man gör stan. Men det är ett litet och lugnt ställe.

Liberty Grill & Bar hade billiga specialare på menyn, men vi valde att testa oxfilén (ca 340 kr) till fullpris. Till oxfilén fick välja olika typer av potatis och flera såser. Stort plus för det.

Förrätterna var billiga och en bruschetta kostar 29 till 39 kronor. Vi tog en 29-kronors bruschetta och den smakade ok, även om man hade velat ha den på varmt bröd. Vad som var mindre okej var ett den dröjde över en halvtimme att få till bordet. Denna lugna kväll så borde kocken klarat av att göra både den och de andra gästernas mat samtidigt. Särskilt som den kom serverad kall.

När oxfilén kom in efter en lång väntan så såg det bra ut. Den var uppskuren och upplagd på höjden med lite grönsaker under. Kantarell och pepparsåsen som vi hade valt var helt okej, och pommesen och den råstekta potatisen var också helt okej även om den råstekta var lite för krispig och inte kändes helt nygjord direkt.

Vad som var värre var att den oxfilé som skulle vara kolgrillad, definitivt inte var kolgrillad och serverad välstekt. Vissa delar var stekta medium men på det stora taget för det en välstekt köttbit som låg på tallriken och därmed lite torr. Som tur var är vi på Restaurangguiden inte så kräsna så vi åt och njöt ändå av måltiden till viss del.

Till dessert skulle vi prova deras Tiramisu. Tyvärr var den tämligen smaklös och konsistensen fel. Man vill känna lite av krispigheten från kexen och man vill känna smaken av lite alkohol, kaffe och choklad, men den var tämligen smaklös.

Enligt deras hemsida så är det 10% avdrag vid avhämtning vilket vi tycker är lite snålt. Men vi lär ändå inte återkomma förrän vi hört om någon förbättring.

Tack för visat intresse!

Smaklighet: ψ ψ
Vi är snälla med våran 2:a. Men det är nog mer för att vi gillar oxfilé så mkt och att såserna var ok. För nån som är känslig mot välstekt kött så hade tallriken åkt ut. Desserten får en 1:a.
Hälsosamhet: ♥ ♥
All potatis som fanns att välja var friterad. Fanns inte sallad som tillägg även om man säkert kunnat be om det. Men finns sallad på menyn så vi ger en 2:a.
Prisvärdhet: € €
Inga hiskeliga priser, men kvaliteten lämna lite att önska.
Service: € €
Inget fel på servicen men det tog på tok för lång tid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s