Afterwork: Nivå eller Excet?

Varför heter det ”afterwork” och inte det mer ortografiskt korrekta ”after work”? Nåja, det är inte det inlägget ska handla om.

Frågan är var man tar den bästa drinken/ölen efter jobbet på fredagar!

Frågan är också varför afterworken börjar kl 16 på så många ställen? Jobbar inte folk då? Känns mer som om det är mer after-arbetsförmedlingen än after work när folk går och äter gratis och dricker billigt så tidigt på dan.

De två mest namnkunniga afterwork-ställena kring Göteborgs stadskärna torde vara Nivå och Excet.

Väl inne på Nivå så märker vi att de inte har nån garderobiär. Detta förklaras av det faktum att de har uteserveringen öppen. Trevligt att man kan få välja att sitta ute med utsikt över avenyn. Dessutom sparar ni tjugolappen era snåljåpar!

Det visar sig att de har nåt som heter ”time-beer”. Vilket innebär att ölen kostar mindre ju tidigare man är där. Men eftersom vanligt folk inte är där förrän vid säg 17.30 så kostar ölen för de flesta 35 kronor. Ett inte alls så billigt pris med tanke på att man på många ställen kan dricka öl hela kvällen för 25 kronor. Gå då hellre till Vasastan, Viktoria, och Chez Amis om ni bara är ute efter billig öl.

Men damer då? Ja, det verkar som om de flesta afterworkare är damer. Det är väl bra? Fel! Dåligt! Det visar sig nämligen att väldigt få av dessa ölslukerskor håller normen. Det hela är mycket knapert vad gäller raggpotential.

Men maten är väl gratis? Mat är väl att överdriva i Nivås fall. Frusna tillagade råvaror är ett bättre passande ord. Den asiatiska pastasalladen och yakitorin var iskalla. Och nej, jag menar inte kylskåpskalla, jag menar nära 0-graderstrecket! Helt oätligt om man inte har släktingar på Grönland. Men visst, en halvasiatisk inuit skulle nog må finfint med ett fruset yakotorispett!

Musiknivån var väldigt låg och gav inget mervärde alls. Lokalen ser halvfärdig ut och påminner lite om en industrilokal.

Vi lämnar ölen halvdrucken av denna dåliga upplevelse och tar raska kliv mot stället runt hörnet  med det konstiga namnet —Excet!

På Excets A.W. är det alltid kö! Alltid trevligt att gå förbi en lång kö tycker vi. Det är troligen halva nöjet med hela gå-ut-på-stan-upplevelsen!

Här måste man däremot lägga en hårt förvärvad tjuga till garderoben. Men det gör man gärna då det är mycket folk inne i lokalen. Vore ju inte så kul att stå och brottas med en stor Canada Goose-jacka i korridoren.

En trappa upp befinner sig buffén. Dessvärre befinner sig där en ännu större kö än vid ingången. Här är det svårt att vifta sig förbi kön med ett platinumkort också. En hel del chinos i kön som ni kanske har räknat ut. Uppenbarligen är Excet ett ställe för folk som gillar att äta gratis. Eller för priset av tjugokronor. Att det tar 20 minuter i kö utanför och 20 minuter i kö vid buffén gör inte dessa människor någonting verkar det som. Man kan ju undra vad deras timlön på jobbet är då. Tjänar man 100 kronor timmen så är det ändå en tidskostnad på 70 kronor plus 20 kronor i garderob. Totalt 90 kronor för att äta denna buffé. Inte fullt så billigt längre anser vi på Nöjesguiden.

Väl framme vid buffén så finns en bra variation. Det finns nachos, salsa, sallad, vårrullar, torra kycklingklubbor och spett. Det finns även revben och chicken nuggets m.m.

I baren tar de halva priset för allt! En flaska öl kostar endast 24 kronor, fast trevligare är att ta en 6:a Strawberry Daiquiri för bara 66 kronor!

I högtalarna flyter det ut välljudande motown-musik. Men vad gäller damer är det tyvärr samma material här som på Nivå. Men har man tur så kanske man kommer hem med en trepoängare innan afterworken är slut. Men glöm inte att AW-damer går i gäng och att cockblocker-faktorn således är hög.

Slutsats: Nivå är skit, men Excet är inte så dumt för oss svennar som gillar att äta gratis och ragga på det som blir över.

Annonser

4 responses to “Afterwork: Nivå eller Excet?

 1. Fint ja nu vet vi vart man ska gå på AW…eller? Du glömde ett viktigt som oftast förekommer i samband med AW….MAGSJUKA!!!! Vilket var precis vad mitt sälskap fick efter att de hade ätit på Excet. Tror att vet inte om det var friterade fiskar, räkor eller bläckfiskarna som hade legat i rumstep. i några timmar som satte igång det. VARNING VARNING VARNING

 2. Hihihi…Stackare! Han hade gett sig ut för att ragga på After Work. Själv är man ute efter att umgås med sina arbetskamrater/polare.
  /Cock-blocker ;)

 3. Christer Johansson

  Hahahaha….”cockblocker”…

  We are Men! Lower your Bitch-shields! Prepare to be Penetrated! Resistance is Futile!

  AW-Damer: Neh, Wiii häävve ö ”Cockblocker”!

 4. guld fler afterwork recensioner !!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s