Zaika vs. Maharani (lunch)

Vi hade tänkt låta Zaika och Maharani, de två exklusivare indiska restaurangerna, få battla om vem som serverar Göteborgs bästa indiska lunch! Tyvärr blev det inte så.

När vi kom till Maharani, en kvart innan deras lunch stänger, så blir vi som vanligt visade till bordet. Väl där får vi en a la carte meny. Vi påpekar att vi kommit för lunch och inte har för avsikt att betala deras 160 kronor varmrätten.

Ägaren, en indisk Kojak, säger att lunchen tyvärr är ”slut” och att vi gärna får beställa från a la carte-menyn.

Hur sjutton kan alla fyra rätter på lunchmenyn vara slut? Och borde de inte sagt det innan man blev satt till bordet? Skandalöst! Maharani blir därmed diskvalificerad och vi går därifrån!

Då tar vi oss till Zaika istället, den tämligen nyöppnade indiska restaurangen på Teatergatan.

Det är rätt mycket folk nu i lokalen till skillnad från de gånger vi varit här tidigare. Vi blir visade till bordet men det finns ingen meny där, utan vi får vänta tills servitören hämtar en meny från ett annat bord. Att trycka upp ett par menyer till kanske inte hade varit fel.

Vi beställer nån kycklingrätt med bl a rödvin, och paprika (79 kr). Serveras självklart på ris som alla indiska rätter. Vad de glömde nämna är att det även är grädde i såsen. Något viktväktare och laktosintoleranta inte kommer att bli så glada över.

Salladsbuffén är indiskt annorlunda och har en del att bjuda på. Det finns tyvärr ingen vinägrett, men däremot lite indiska yoghurtsåser. Där finns även chutney och starka röror till maten för de som behagar detta. Till maten får vi även gott nybakat naan-bröd.

Vi noterar att det inte finns salt och peppar på bordet. Nåt som hade behövts till salladen. Maten är annars välkryddad och god.

I priset ingår även dryck och kaffe. Så för de som nyttjar detta är 79 kronor att okej pris. Annars något i överkant vad gäller indiska restauranger.

Vad vi tycker är mest intressant med de indiska köken är att de aldrig erbjuder några överraskningar. Det är alltid samma 3-4 rätter med små variationer. Har svårt att tro att en miljard indier har ett så smalt utbud av maträtter.

De indiska restaurangerna verkar ha blivit lika svenska som de kinesiska restaurangerna. Vi på Göteborgs Restaurang- och Nöjesguide uppmanar er indier att byta ut menyn oftare och skapa större variation istället för att bjuda på 60 rätter som smakar likadant.

Smaklighet: ψ ψ ψ
God och kryddig mat, men som alltid med indiskt, inga överraskningar.
Hälsosamhet: ♥ ♥ ♥ ♥
Bra annorlunda salladsbuffé är bra för hälsan. Grädde i det mesta samt naan är mindre bra.
Prisvärdhet: € € €
Dyrt för indiskt, men okej för de som dricker läsk och kaffe som ingår.

Annonser

6 svar till “Zaika vs. Maharani (lunch)

 1. Mattias Stridh

  Zaika är i särklass den bästa indiska restaurangen i göteborg.. Och vad beträffar priset så är det helt klart vart enda öre, även med bara vatten till maten. Rekomenderar denna restuarang med hela mitt hjärta.. Gå även dit på kvälls tid, underabr mat och många roliga måltider att välja mellan, även speciella bröd till vissa rätter…. SÄger bara mums…

 2. Detta var nog den mest negativt inställda artikel jag nånsin läst. Va fan är de med er egentligen?

 3. Har inte dem förlorat sitt sprit tillstånd nyligen?

 4. Har testat Zaika nu.. 1 Timmes väntetid för en förrätt och lokalen var nästa tom. Oj förlåt, det kändes som lokalen var full pga olika invandrar gäng.. Men det är väl bara exotiskt. Maten? Jodå, maten var utsökt. men god mat med dålig service är inte så svårt att hitta. Zaika rekomenderas inte för den som vill ha bra mat+sevice för sina pengar..

 5. Var på Zaika förra veckan. Det måste ha hänt något sen jag var där sist för då var mat och service bra även om priset kanske var i högsta laget. Men förra veckan var det riktigt dåligt. Servitören talade inte svenska så det var kanske inte så konstigt att vi inte fick det vi beställde. Nan brödet dröp av fett och hade gräddats i för hög värme. Portionerna var löjligt små vilket kanske var lika bra med tanke på smaken. Vi var ett sällskap på fyra och beställde olika rätter som samtliga smakade likadant dvs. smaklöst. Samma menlösa kryddning och lika drypande av smör och grädde. Alla rätter var hopplockade från halvfabrikat – smak av påsar och burkar vilade tungt över bordet och rätterna. Innan du sätter rekomenderar jag att man tar sej en tur på toaletten. Vill man efter det besöket fortfarande beställa något från köket är man riktigt hårdhudad. Samamnfattning:

  Zaika skall undvikas till varje pris!

  • Har hört att kockar sa upp sig innan sommaren och kanske är det nya kockar och ett sämre Zaika att förvänta i framtiden. Mycket tråkigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s