Byns Bistro (lunch)

Då var redaktionen tillbaks från en välbehövlig kulinarisk semester! Det känns som att det var dags nu när ni läsare har kommit tillbaks från era semestrar och krogarna börjat med sina luncher igen.

Förste man upp till rakning blev kvarterskrogen Byns Bistro på korsningen Tredje Långgatan/Nordhemsgatan.

Vi på redaktionen hade med oss en hund av rasen dvärgpincher så vi sätter oss på uteserveringen och får inga klagomål på vår tredje lilla matgäst.

Det tog väldigt lång tid innan någon kom ut och betjänade oss på uteserveringen denna soliga dag. Men servisen var förövrigt trevlig.

Till denna hyfsade salladsbuffén som stod dukat där inne så bad vi om vinägrett vilket servisen kom ut med snabbt. Tyvärr var salladsbuffén så gott som slut när vi kom.

Till salladen fanns även knaprigt vitt bröd.

Denna dag bjöds det på klassikern dillkött. Dvs kalvkött kokt i sötsur dillsås. Har ni inte testat det så har ni verkligen missat en av grundpelarna i svensk husmanskost. En smaksensation om den gjorts rätt.

I det här fallet så tycker vi att smaken var lite för fadd då vi hade önskat både mer dill och sötsyrlighet (ordet sötsyrlighet har bara 23 träffar på Google så jag kanske skulle använt orden sötma och syra istället).

Priset inkl kaffe men utan dryck ligger kring 80-lappen.

Smaklighet: ψ ψ ψ
En svag trea hade kunnat bli en fyra om såsen var mer pikant.
Hälsosamhet: ♥ ♥ ♥
Godkänt. Sallad fanns men det vita brödet, potatisen och såsen är inte hälsomat.
Prisvärdhet: € € €
Okej pris för det som ingår!

Tack för visat intresse!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s