Mi Restaurang Bar (middag)

Mi är en asiat som förflyttat sig från en liten lokal vid grönsakstorget, då den hette Mi Noodlebar, till restaurang Balis gamla lokaler vid Vasaplatsen (mitt emot Chez Amis). Vi har länge undrat hur länge den misslyckade Bali skulle kunna stå emot och orka hålla öppet innan de skulle behöva kasta in handduken.

Lokalen har fräschats upp och det finns både en barsektion, som inte hade några kunder vid vårt besök, samt en stor uteservering som kan komma att bli välbesökt till sommaren även om den ligger på skuggsidan. Vi ser även att de har lunchmeny här med flera rätter att välja bland.

Menyn har som så ofta hos asiater en mängd rätter att välja bland. Nudelsoppor, nudelwok, samt rätter med ris. Det finns många intressanta rätter på menyn; kyckling med färsk ananas och biff med färsk mango låter intressant i våra ögon. Tyvärr fanns inga goda asiatiska sallader vilket vi påpekade och lämnade som önskemål. En grön mango- eller papayasallad slinker ju alltid ner i kistan. (utan fisksås i mitt fall, tack för visat intresse)

Vi tar in 3 portioner dim sum som förrätt. Dim sum är kinesiska raviolis. Vanligtvis ångkokta, men även stekta, semi-stekta eller friterade. Vi på Göteborgs Restaurang- och Nöjesguide propagerar självklart alltid emot friterad mat (då vi får vår ranson genom okynnesätande av chips och ibland pommes ibland).

Dim sumen i sig smakar inte så mycket som vi önskar utan skulle behöva lite mer smak. Man ska komma ihåg att det till mesta delen är ett deghölje. Men vi doppar dem i sojasåsen som vi blandat ut med chilipasta och får en skön smakupplevelse. Sojasås är en utomordentlig smakförhöjare som innehåller en mängd naturliga smakförstärkare, till skillnad från all glutamat man vanligtvis får i sig från asiatisk mat. Tyvärr innehåller även maten på Mi dessa syntetiska smakförstärkare.

Se upp för de klassiska kinesiska dim sum som finns på menyn. Det är enorma degstycken som ångkokts med lite söt (!) köttblandning i mitten. Man får nog ha bott i Kina länge för att kunna uppskatta en sådan rätt!

Till varmrätt beställer jag en kyckling ramen, vilket är en kycklingsoppa med koriander, chili, rödlök och glasnudlar. Obs! Ej att förväxlas med de 3-kronors Ramen ni köper på Willys! Andra hälften av testpatrullen beställer in en Goreng, vilket är en indonesisk pyttipanna, fast med ris eller nudlar istället för potatis. Den här var en Goreng med pilgrimsmusslor, oxfilé, ägg, jordnötter tillsammans med breda nudlar. Båda rätterna var enorma och smakade underbart! Gör inte felet och pressa i er de sista tuggorna när ni redan är mätta, utan njut istället när ni uppnått full belåtenhet!

Kyckling Ramen på Mi
Kyckling Ramen i förgrunden och Goreng i bakgrunden

Dim sum (dumplings) på Mi
Gyoza dumplings

Så vilken åverkan har denna matupplevelse på er vardagsekonomi? Vi kom fram till att det var lite dyrare än när vi åt på Burger King senast (238 kronor för två personer! Du, lägg av att glo tack! Du är väl inte pinnsmal själv! Dessutom så äter jag min Whopper utan majo!).

Förrätterna ligger kring 39-45 kronor och varmrätterna kring 85-95 kronor! Billigare än så äter du inte på restaurang i Göteborg.

Vi hoppas att ägarna kan göra några förändringar till att bli lite hälsosammare för Mi är en restaurang som vi kommer att besöka många gånger under sommaren kan vi lova! Jo, vi önskar även att de byter ut de besvärliga menyhållarna. Det är irriterande svårt att bläddra i menyn.

Smaklighet: ψ ψ ψ ψ
Mycket goda smaker. Förrätten hade gärna fått överraska mer.
Hälsosamhet: ♥ ♥
Syntetiska smaksättare, friterad kyckling i soppan samt brist på sallader drar ner betyget.
Prisvärdhet: € € € € €
Fullpott utan tvekan! Stora goda portioner och små priser! Vi kommer tillbaks!

Annonser

12 responses to “Mi Restaurang Bar (middag)

 1. Vad då ”asiatiska sallader”?
  Du klagar väl inte på bristen på risgrynsgröt på en indisk restaurang heller?
  Enligt min ringa kunskap så ingår sallader inte i östasiatisk matkultur överhuvudtaget. Man tillagar alla grönsaker. Möjligtvis att man har inlagda grönsaker.

  • Avenyprofilen

   Ja, dina kunskaper är ringa. Och man bör vanligtvis påstå saker när man har bristande kunskap i ämnet, utan istället fråga. Det är vanligtvis den rätta retoriken.

   Sallader är vanliga i det ostasiatiska köket.

 2. Vilket land i så fall?
  Inte i Kina i varje fall. Det borde jag märkt.
  Sen har jag aldrig någonsin fått sallad i någon östasiatisk restaurang av någon typ, någonstans.

 3. Hej

  Någon som vet vart Restaurang Mi tagit vägen? Den ligger inte vid vasaplatsen längre :/

 4. Tyvärr har den försvunnit.

 5. Dom har en hemsida iallafall:
  http://www.minoodlebar.se/

  Finns den där? Eller har någon ett annat tips på var man kan införskaffa sig lite Dim Sum?

  /j

 6. Det här var nog topp bland de mest trångsynta recensionerna jag läst någonsin, fortsätt du äta blodpalt och ärtsoppa. Det blir nog bättre till dina kulinariska kunskaper och erfarenheter. Måste lära mig att synka internet till att filtrera bort alla smörja skrivet av dig. Min gammelmormor var ju mer öppen för nya upplevelser.

 7. Bäste Incivist, du säger att du aldrig har märkt att sallader skulle vara vanlliga i Kina? Jag vet inte hur mycket du har vistats i norra Kina (t ex Beijing), men jag har bott hemma hos nordkinesiska familjer i ca 4 – 5 månader och även gått ut och ätit med dem många gånger på restaurang i norra Kina. Och jag kan garantera dig en sak – sallader ingår i deras matkultur big time! Jag har aldrig i något annat land ätit så många olika sorters sallader och dessutom så utsökt goda sallader som i Kina. Är man ett större sällskap som äter ute inleder man oftast med att beställa in mellan 6 till 8 olika sorters sallader som alla delar på (det är ju alltid buffé på roterande bordsskiva som gäller). Pröva gärna nästa gång!

 8. finns det någon annan restaurant i Gbg som har samma utbud som Mi hade… har själv jobbat där och saknar maten jätte mycket…

  • Testa Mamaya ett stenkast därifrån. 200 meter upp på Aschebergsgatan! Då har åtminstone nån Ramen och lite annat spännande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s