Respekt (lunch)

I jakt på nya fynd begav vi oss till the Iron Square, eller som vi säger på Göteboska, Järntorget. På Järntorget finns Olof Palmes plats, Folkets Hus, Handelsanställdas Förbund, och närhet till de flesta av stadens klubbar med erotisk exotisk dans. Således att jävla skönt place för en hårt arbetande Göteborgare! Pardon my French!

Men den kanske främsta skapelsen som växt fram de senaste åren är den enorma inrättningen Respekt. Om jag inte missminner mig så är det ett samarbete mellan den privata sektorn och kommunen (bevare mig väl!). De erbjuder konferenslokaler, stand-up shower, nattklubb, och restaurang. Och sedan en tid tillbaka även lunch! 

När man kommer in i den mycket stora ljusa och luftiga lokalen så får man gå till baren där man först får betala sin lunch som kostar 75 kr. Sedan kan man plocka på sig lite blandsallad med vinägrett och bröd och smör. Friskt svenskt kranvatten ingår, men snobbar som måste dricka transporterad dryck med koldioxid i får betala extra. Det gäller även de kålsupare som tar sig en diabetesframkallande cola.

Innan vi ens hunnit smaka på salladen så kommer maten in och portionerna är rikliga som vi begärt. Bra jobbat! Den trevliga kvinnan i baren påpekade även att man får fråga efter mer om man inte blivit mätt. Sådant uppskattar vi på Göteborgs Nöjes- och Restuarangguide!

Kyckling med balsamicoreduktion och klyftpotatis var dagens kött. Det finns två rätter varje dag plus en veckans pasta att välja bland.

Kycklingen är som så ofta lite för seg och torr, men inte så att det blir oaptitligt, utan helt okej. Potatisen skulle vi föredra lite mer al dente men är också helt okej. Balsamicoreduktionen borde balanserad med lite mer sötma, och kanske göras lite kryddigare.

Lunch på Respekt

På det hela taget så känns maten fräsch men är inte så märkvärdig. Brödet är lagom grovt och knapprigt. Salladen var fin, men vi föredrar en mer neutralt kryddad vinägrett.

Kaffe och kaka ingår. Småkakan var också en lite tråkigare variant.

Respekt har en stor uteservering man kan sitta på när vädret tillåter.

Smaklighet: ψ ψ ψ
Generösa portioner. Okej mat men kunde göras bättre.
Hälsosamhet: ♥ ♥ ♥ ♥
Sallad, grovt bröd, och inte så mycket fett, socker och salt i maten. Bra!
Prisvärdhet: € € €
75 kronor i baren och sen ingår allt utan onödig dryck. Helt okej!

Vi på Göteborgs Nöjes- och Restaurangguide tackar för er uppmärksamhet och lovar att snart återkomma med en recension på en skärm nära dig!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s