Canton House (middag)

Vad är svensk kinamat? Jo, det är den enda maten som du har testat hittills min kära läsare! Det är alla dessa ”tvåingrediensersrätter” såsom biff med lök, biff med bambuskott, kyckling med cashew, friterade räkor osv.

Menyn ljuger sannerligen inte i detta fallet utan rätterna har då bara, t ex ingredienserna biff och lök! Inga överraskningar där inte. Möjligen några droppar sojasås och mononatriumglutamat, och på sin höjd en knivsudd vitlök.

Men vad är det för fel med rena smaker kanske någon undrar? Ingenting alls om råvarorna är, vad vi på ren svenska kallar, top notch. Men bra råvaror lyser med sin frånvaro starkare än strålkastarlyktorna på en Porsche Cayenne

Detta var den enda sanningen fram till för något år sedan, då en ny stjärna såg dagens ljus — Canton House.

På Canton House, som ligger på Olivedalsgatan i Linnéstaden, finns ingen biff med bambuskott eller ens friterad kyckling med sötsur sås. Och det tackar vi ödmjukt för!

På menyn finner vi, istället för de där hemska fantasilösa rätterna, nya spännande smaker som kyckling med stjärnanis och fläskkarré med 5 olika kryddor och rosévin (sic!). Två rätter som vi varmt kan rekommendera er! Aniskycklingen är den bästa rätt vi provat hittills på Canton House, även om den tyvärr är översaltad.

kinamat

Men det finns även en hel del rätter som inte har fallit testpatrullen i smaken. Lammgrytan var en tråkig upplevelse smakmässigt, och en rätt med fläsk och tofu som inte hade någon som helst konsistens och nästan var som en gelé. Den kanske skulle passa bra på NASAs rymdfärder. Någon kanske kan tipsa Fuglesang om det.

Rätterna är ca 50% dyrare än de billigaste kinakrogarna. Här kostar rätterna ca 120 kronor istället för 80 kronor. Men vi betalar gladeligen en 40-lapp extra för bra råvaror och för det allra senaste inom kinakrogbranschen — kryddor!!

En av de större nackdelarna är att det tar lång tid att få in maten. Särskilt jämfört med andra asiatiska kök. Man tycker verkligen att man borde få nåt före maten, t ex bröd eller de där hemska räkchipsen som man får på vissa ställen. Men man kanske ska vara glad för att man slipper de där giften. Vissa rätter, t ex nudelrätterna, kändes som om de var mycket fetare än de behövde vara, något vi starkt ogillar här på Göteborgs Restaurang- och Nöjesguide.

Restaurangen är oftast full, så boka gärna ifall ni vill vara säkra på att få plats. Jag undrar hur lång tid det tar innan fler kineser fattar att kvalitet lönar sig och öppnar ännu en bra restaurang.

Vill även utfärda en varning för parkeringmöjligheterna i Linnéstan!

Anledningen till att det är omöjligt att få en parkeringsplats i Linnéstaden har inget att göra med att det är få parkeringsplatser, utan detta är en bieffekt av att de styrande socialistpolitikerna i Linnéstan inte gör ett korrekt jobb. Kontakta dem gärna och berätta vad ni tycker.

Vi är glada för Göteborgs enda äkta kinakrog och önskar dem lycka till och hoppas att andra kineser tar efter istället för att alltid gå omkring och sura och vara otrevliga, vilket verkar vara kutym i branschen.

Smaklighet: ψ ψ ψ ψ
Nya goda smakupplevelser, men det finns några fallgropar i menyn.
Hälsosamhet: ♥ ♥
Inte så mycket grönsaker och ibland onödigt mycket fett och salt i maten.
Prisvärdhet: € € € €
Även om det är dyrt för att vara kinakrog så är det okej priser.

Tack för visat intresse!

Annonser

3 responses to “Canton House (middag)

  1. Trist att man missade denna när den öppnat. Idag var det en notis i GP om att den fått stänga pga omedelbart livsmedelsförbud efter en kontroll pga klagomål från kunderna. :-/

  2. Från GP: ”räkchipsens bäst före-datum har passerats för tio månader sen.” – De hade räkchips i alla fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s