Silvis (middag)

Göteborgs enda palestinska restaurang befinner sig på Nordhemsgatan, ett stenkast bort från Järntorget.

På Silvis serveras traditionell arabisk mat, så kallad meze. Meze är smårätter liknande spanjorernas tapas. Har man ätit arabisk mat innan, på t ex libanesisk restaurang, så vet man att det finns mycket grönt och sallader på menyn.

Antingen kan man själv välja ut och beställa in diverse smårätter, vilket blir rätt dyrt, eller så kan man ta avsmakningsmenyn (ca 200 kr) som är ett mer prisvärt alternativ och komplettera om det är nån extra rätt man vill prova.

Lokalen är liten men ganska mysig, och våran servitris är glad. Men man kunde önska lite mer information från henne. Kanske vågade hon inte bli för familjär med vårat sällskap då vi hade med oss en herre med judiska drag.

Rätterna kommer in i omgångar om man inte beställt avsmakningstallriken. Testpatrullen uppskattar att det är många olika rätter då vi gillar variation, men många sallader smakar ungefär likadant och kryddningen skiljer sig inte så mycket från rätt till rätt. Så förvänta er inga unika smakupplevelser utan det hela är rätt basic men fortfarande smakligt.

Meze

Det allra bästa med det palestinska köket är att det, liksom övriga mellanöstern kök, har så otroligt hälsosam mat. Det är inte mycket fett i maten om man undviker det friterade såsom falafel och friterad potatis, som ändå var mjuk och lös i konsistensen.

Det är fullt med antioxidanter och vitaminer i alla örter och grönsaker som finns i rätterna. Lök, vitlök, och persilja ger ditt immunförsvar en ordentlig spark i baken och ser till att hålla vänner och ovänner på avstånd.

Vad testpatrullen erfar så var Silvis tämligen fritt från självmordsbombare vid testtillfället och vi ser därför ingen anledning till oro av den anledningen.

Smaklighet: ψ ψ ψ
Trevligt med många olika rätter, men kunde få ha varit kryddigare.
Hälsosamhet: ♥ ♥ ♥ ♥
Mycket hälsosamt om man undviker det friterade.
Prisvärdhet: € €
Rätterna är billiga men små, så det krävs många rätter för att bli mätt.

Tack för visat intresse!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s