Sun Wall (lunch)

Kinakrogen Sun Wall ligger till vänster om Gamle Port och har som de flesta kinakrogar existerat sedan urminnes tider. Vi tror att Sun Wall är kinesiska med betydelsen solvägg.

När det är lunch så är det restaurangens övre del som är öppen och en buffé är uppdukad. För det lilla priset av 55 enkronor så får du äta hur mycket du vill av buffén som består av klassiska rätter som biff med lök, vårrullar, friterade kyckling och fisk, men det finns även thairätter vilket är lite ovanligt med en trevlig överraskning. Det fanns även en sallad och fruktbuffé vid sidan om som hade de vanliga tråkiga inslagen som konserverade persikor, vitkålssallad med mera.

Testpatrullen tycker att Sechzuan kyckling är godast. En lite starkare, kryddigare version av kyckling med grönsaker och soja.

kinamat

Lokalen är nästan helt full så det är ett populärt tillhåll för shoppingfolket kring Fredsgatan. Vi får en plats bredvid några klassiska datorspelsnördar. Mycket underhållande konversation fick vi lyssna till medan vi åt av maten.

Den ena killen var en bastant 100-kilospjäs med stort svart lockigt hår som förde den mesta av konversationen, medan den andra för den undergivna lilla enstöringen som under hela deras konversation, under den halvtimme vi satt där, inte tittade upp från tallriken en enda gång.

Smaklighet: ψ ψ ψ
Okej för att vara svensk kinakrog. Ingen blev spyfärdig i alla fall.
Hälsosamhet: ♥ ♥
Enklare salladsbuffé fanns, men mycket friterat och säkert tillsatser som glutamat i maten.
Prisvärdhet: € € € €
Billigt som en polsk förortshora men kvaliteten är då heller inte som ett Las Vegasfnask

Tack för visat intresse!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s