Fredrik Lindström ”Svenskar är också människor” (recension)

Testpatrullen var som vanligt lite försenade in till evenemanget så vi hann inte ta den obligatoriska eventförstärkaren i form av en så kallad stor stark innan framträdandet. (Det var en lång mening med långa ord. Jag får väl inte högsta betyg för lästydlighet den här gången. Ber om ursäkt för detta fröken!)

Showen börjar med att det spelas upp några humoristiska telefonsvararmeddelanden som Fredrik Lindström talat in i diverse sammanhang. Sen kommer mannen, myten, och konceptet in på scen med den otroligt stela gångstilen som är så typisk för Lindström. Men jag tror inte att det tillhör showen utan att han faktiskt bara råkar ha en gångstil som påminner om en sargad vietnamveteran.

Så vad handlar stand-up-showen om? Det handlar som vanligt om svenskarna och det svenska språket. Ämnen som denna språkvirtuos är så otroligt begåvad inom, då han doktorerat i nordiska språk.

Fredrik förklarar varför han säger ”Hej och välkomna” när han kommer in på scen och inte bara ”Hej hej”, och varför ser vi det så positivt att titulera vissa saker som vi gör som ”osvenskt”? Är vi verkligen landet ”lagom”? Är svenskar traditionsbundna eller moderna? Han tar även upp intressanta fakta på sin filttavla (testa att säga det snabbt 10 gånger). Han berättar till exempel att Sverige är världens ensammaste land. 40% av alla hem är 1-persons hem i Sverige. Tvåan Danmark ligger på ca 20%. De flesta andra länder ligger långt under 10%! 

Fredrik Lindström är så kvicktänkt, kreativ, och analyserande att man aldrig slutar förvånas. Sällan kan man få kombinationen av återkommande skrattsalvor tillsammans häpnadsväckande fakta som gör att man lämnar salongen med både upphöjda ögonbryn samt utmattade käkmuskler. Showen bekräftar våran syn att Fredrik Lindström är sveriges absolut roligaste och begåvade person!

Boka genast! Visas fram till och med måndag den 11 januari.

Tack för visat intresse!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s