Papa Joes (middag)

Papa Joes som tidigare låg på Kungsportsavenyen 1 har förflyttat sig till en minimal och steril lokal på korsningen mellan Engelbrektsgatan och Sten Sturegatan där det legat ett gäng olika caféer som gått omkull en efter under åren.

De har haft öppet i ca ett år och har fortfarande samma meny med 7-8 olika sorters pasta och några olika pizzor och sallader.

Vid testtillfället så beställde vi in krogens billigaste varmrätt, en pasta bolognese (79 kr), som i folkmun även kallas spagetti med köttfärssås. Vi bad som vanligt om extra stora portioner.

Innan maten så får man in pizzasallad. Många pizzasallader har vi testat under åren så här kan man imponera på testpatrullen, men vitkålen var lite för hård och allmänt smaklös. Pizzasallad blir vanligtvis bäst om den står och mjuknar och mognar ett par dagar innan servering.

Men vi gick främst till Papa Joes för att vi var hungriga och sugna på en stor portion pasta. Men det skulle visa sig vara förgäves.

När pastan kom till bordet så tittade vi i sällskapet bara på varandra med förstående blickar och förstod att vi skulle behöva åka förbi ett gatukök efteråt för att kompletteringsäta*.

20080125401.jpg

På pastarestaurang så förväntar man sig att bli mätt! Och man förväntar sig smakrik mat med smak och doft av basilika och oregano. Men icke heller där blev vi tillfredsställa av den tämligen smaklösa maten.

Smaklighet: ψ
Smaklöst och minimala portioner trots att man beställt XL
Hälsosamhet: ♥ ♥ ♥
Då man ändå tvingas äta igen efter att man lämnat stället så dras betyget ner
Prisvärdhet: € €
79 kr är inte billigt om man måste beställa en portion till

Tack för visat intresse!

* Kompletteringsäta: Att äta ett extra mål mat då den tidigare portionen var för snålt tilltagen. Ett mycket irriterande och kostsamt förförande som storätare kan råka ut för.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s