Samui Thai Express (middag)

Vi blev rånade!

Testpatrullen hade begett sig till den lilla Thailändska restaurangen på Engelbrektsgatan vid Heden i Göteborg. Denna lilla restaurang en halv trappa ner har bytt ägare en gång i halvåret sedan de öppnade. Så nog ska de nya ägarna ha höjt standarden hoppades vi.

Efter att lönlöst sökt konsultation om nån extra smarrig thairätt, så blev det den fantasilösa kyckling med grönsaker och cashew (85 kr).

Det fanns en liten salladsbuffé att tillgå medan man väntade på huvudrätten som snabbt dök upp.

Det visade sig att det var precis vad som stått på menyn. Det var kyckling, grönsaker, och cashew. Jag tror till och med att de haft med en skvätt olja och soja med, men jag är inte säker. Till detta fick man en minimal hög med ris. Grönsakerna var ytterst grovt skurna och vitkålen var så gott som rå.

Jo, jag höll nästan på att glömma. Visst fanns det en annan ingrediens med i maten. Cirka en deciliter socker. Testpatrullen fick nästan kväljningar när maten skulle skyfflas ner genom matstrupen. Hade man varit diabetiker så hade man antingen blivit blind eller legat på akuten nu. Skulle nästan kunna slå vad om att de på sedvanligt östasiatiskt manér hade med skopa mononatriumglutamat i maten också.

Att de spelade lugna favoriter i högtalarna hade ingen lugnande inverkan på oss utan vi fick ångest utav de 85 kronorna vi precis blivit rånade på och ville genast gå därifrån.

Sydostasiater må vara bra på att löda mikrochip och låta barn slavarbeta i burar ha väldigt förmånliga arbetsgivaravtal, men nåt vidare på att driva restaurang är de inte!

Smaklighet: ψ
Mycket sämre än så här blir det inte
Hälsosamhet: ♥ ♥
Lite sallad före maten är bra, men sockermängd i maten är rena döden
Prisvärdhet:
Även om det hade smakat bra så hade inte 85 kr varit billigt
Service:
Betygsetts ej, beställning och betalning görs i kassan

20080116385.jpg

Annonser

3 responses to “Samui Thai Express (middag)

  1. Hej!

    Hur kan ni säga att man blir rånad när man betalar 85kr för en middag på en restaurang? Vad jämför ni med? Middagspriserna i Thailand? Var får ni en middag som är billigare än så liksom? På väldans få ställen.

    Kan bara tillägga att lunhcbuffen på denna resturang är helt fantastisk god. Ät hur mycket du vill för 59kr och då ingår kaffe, sallad och läsk. Väldans populär restaurang, väldans bra service och väldans dålig och låg recension. Summa summarum.

  2. Du kanske inte läst igenom recensionen. Motivering finns nämligen där.

    Lunch kostar 69 kronor.

    • Helt sjukt att ni kan ha rättigheten att recensera thairestauranger, i och med att ni tydligen inte har någon koll på hur ”äkta” thailändsk mat ska smaka. Och ni får gärna uppdatera recensionen. Restauranger utvecklas hela tiden, speciellt när man få en skitrecensioner som denna. Personligen, anser jag att det borde finnas olika typer av recensenter med tanke på hur mat skiljer sig beroende på kultur. Och den/de som fick i uppgift att recensera denna restaurang, verkar ju inte ha någon koll gällande just thailändsk matlagning och kultur. Ni bedömer restaurangen efter att ha smakat en rätt, Pad Mamuang Himmapan. I och med att denna rätt är såpass vanlig i Sverige, så är det klart att man rekommenderar den. En av mina favoriträtter faktiskt, och Samui Thai Express gör den bäst i Göteborg, enligt min åsikt. Jag reser till Thailand årligen och Samui har levt upp till förväntningarna. Huvudkocken måste verkligen kunna sin grej. Återigen, recensionen är enligt mig, så avlägsen från den sanna upplevelsen man får av deras mat och deras glädje.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s