Middag – Taras

Efter en hård arbetsdag en lördag så begav sig testpatrullen till den turkiska krogen Taras på södra vägen.

Testpatrullen har tidigare varit förbi för att besöka Taras men det var fullt den gången. Krogens popularitet har gjort att de har öppet redan från kl 14 på lördagar, och när vi kommer in sitter redan en törstig turkisk göteborgskrögare samt en annan av avenyns nattklubbsägare och dricker sin frukostöl.

Det är väldigt tätt mellan borden och vi sitter nästan i knät på tjejerna vid bordet bredvid, men det kan ju vara trevligt om man inte är ute efter en intim date.

Vi båda bestämmer oss för att ta mixspettet, med lammkotlett, lammfärs, oxfilé, och kycklingfilé (169 kr) och, som vanligt, isvatten.

En stund efter att vi beställt så får vi in skivat bröd och svarta oliver. Formbrödet visar sig faktiskt vara riktigt smakligt tillsammans med de riktigt goda kryddade oliverna. Det tar inte många minuter innan jag får be dem att ta in ännu en skål.

Mixtallriken serveras med god rostad potatis samt en tzatziki med mynta i, och så klart en tomatsås som verkar vara branschstandard. Både potatis och såser smaker gott, men ger självklart inte nån smaksensation vilket inte heller förväntas.

Vi blir positivt överraskade att se att oxfilébitarna serveras medium, och inte heller kycklingen är torr som så ofta händer på liknande inrättningar.

Lite turkisk sallad med rödlök och persilja har också fått plats på tallriken vilket vi är glada för.

Personalen är uppmärksam och rätt snabb, vilket man kan förvänta sig när lokalen inte är halvfull. Vad gäller inredning så vore större bord lite trevligare och även att man kunde gjort det lite mysigare.

När vi 10 minuter senare hällt i oss maten så kommer ännu en positiv överraskning — notan. Isvatten med en limebit i kostar noll kronor. Ett mycket bra pris tycker vi. En extra skål oliver kostar tydligen också noll kronor. Ännu ett förnämligt pris. Vi tackar med dricksen och beger oss glada ut och lovar att snart återkomma.

Smaklighet: ψ ψ ψ ψ
Ingen smaksensation, men saftigt kött och många smaker
Hälsosamhet: ♥ ♥ ♥ ♥
Fettsnålt men byt ut det vita brödet
Prisvärdhet: € € € € €
Oliver och vatten utan kostnad, jo jag tackar ja!
Service: S S S S
Rätt rask och frågar hur maten smakar

Taras

Annonser

5 responses to “Middag – Taras

  1. Jag och min sambo var på Taras idag. Vi fick urusel servis av en snorkig servitris. Hon betedde sig riktigt illa, elakt skulle jag säga! När en man råkade välta och ha sönder en vas skällde hon på honom och krävde en ursäkt…Mannen hade någon form av funktionsnedsättning och det var uppenbart för alla runt omkring att han mådde riktigt dåligt i situationen, dessutom hade han redan bett om ursäkt. Blev så ledsen, kommer inte gå dit igen. Hoppas fler väljer bort just denna restaurang.

  2. Jag såg att Carlos tyckte om maten på den här restaurangen. så det måste jag testa :)

  3. Har besökt Tara vid fyra olika tillfällen och varit mycket nöjd varje gång. Maten har varit god och personalen trevlig och välkomnande. Tänker ge bort en måltid på Tara i födelsedagspresent till en väninna som ”har allt”.

  4. Är mycket besviken då söndagseftermiddagen på Tara´s blev ett misslyckande.
    Höger sida av lokalen var det ganska fullt men på vänster satt det endast två personer, ändå blev vi hänvisade till ett bord intill toaletten, vilket vi snart blev varse och förstörde hela vår måltid. Hela tiden sprang folk ut och in på toa och ingen stängde dörren efter sig samt dunster av urin gjorde oss otroligt irriterade.
    Må så vara att de tomma borden var bokade men ingen kom när vi var där.Bättre att inte få något bord alls än att sitta intill toan. Vi skulle ha gått därifrån! Ångrar födelsedagspresenten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s