Jul på Liseberg

Testpatrullen bestämde sig för att för första gången besöka Jul på Liseberg (80 kronor eller gratis om man har säsongskort). Detta evenemang som sedan några år blivit en allt större publikhit.

Förutom att det är en stor julmarknad så är även ett antal attraktioner och spel öppna. Man kan t ex köpa renkebab iChurro pitabröd, vilket kostar 75 kr! Men även en mängd snacks som t ex churros, vilket är en spansk delikatess i vilken men tar och friterar smet. En perfekt kombination av de sämsta kolhydraterna och det sämsta fettet. Förvänta er en förkortad, frisk, livslängd med 1 dag per churro ni äter!

Delar av testpatrullen var på jakt efter rostade kastanjer och mycket riktigt så lönade sig letandet och vi stötte på en kastanjetant.

För 35 kronor så fick man en strut av tidningspapper fylld med kastanjer. Men det kändes som om det fattades något. ”Salt” utbrast chief officer i testpatrullen.

Då kastanjerna ligger i sina skal så fick man salta kastanjerna när man tagit dem ur skalen vilket var lite omständligt (notera stavningen av ordet och lär er hur det stavas och uttalas!). Men saltet balanserade kastanjernas sötma och det blev en intressant smakupplevelse. Och dessutom en väldigt paleolitisk kost.

GetterLevande djur är man inte bortskämd med i stan så vi kunde glädjas åt att det även fanns ett litet zoo med grisar, getter, och hönor som man kunde titta på.

Till testpatrullens glädje så var spökhuset Gasten öppet, vilket vi inte var sena att utnyttja. En tur genom Gasten kostar 40 kronor och då ingår obehaglig stämning och yrsel på köpet. Men se till att hamna först i ledet för en bättre upplevelse.

Det såldes även choklad, marsipan, glögg, marmelader, m.m. på marknaden vilket vi inte valde att benchmarka vid detta testtillfälle. Det finns även möjlighet att hyra skridskor och åka på dammen framför stora scen.

Sista öppetdag är, idag, söndagen den 23 december.

Betyg
Lust att återkomma: * * * *
Julstämning: * * * *
Prisvärdhet: * *
Totalbetyg: * * *

Nästa test blir Elite Park Hotels juldagsfest.

Tack för visat intresse!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s